2009. május 24., vasárnap

Folytatás

Pénteken reggel: fáj a fogam, majd elmúlik. Levit és apát útnak kell indítani a vérvételre. (Nem sokkal később jön a telefon, hogy Levi elájult a villamoson, nem iskolába megy, hanem haza:( Milyen jó, hogy nem én vittem, fel sem bírtam volna emelni...)

Péntek délután: egyre jobban fáj a fogam, be kell vennem fájdalomcsillapítót. Aztán indulunk a buliba. Ott még jobban fáj a fogam, muszály kérnem újabb fájdalomcsillapítót a házigazdáktól. Adnak is, mostmár egy ütőset, de nem használ. Tartalékba kapok még kettőt.

Péntek éjszaka: Se jegelés, se fájdalomcsillapító nem hat, az arcom egyre nagyobb. Éjjel megszületett az elhatározás és a levél Ildinek, nem megyek a festős szeánszra, bár a szívem szakad meg.

Szombat reggel némi alvás után: összekészítem a csapatot a suli Vidámság napjára, aztán Vercsit autóba, nagyinál leadom, én buszozok tovább a fogorvoshoz.

Fél 10: megérkezem a rendelőbe, rövid várakozás után be is hívnak. Digitális röntgen: fogbélgyulladás és ciszta, talán szájsebészeti műtétre nem lesz szükség! Érzéstelenítő, amalgám tömés kiszedése, gyógyszeres tömés. Hagyományos röntgen, mert valami nem tetszik az egyébként nagyon kedves, helyes doktornőnek. Várakozás.

Negyed 11: Újra behívnak. A gyökérkezelt, koronás fogamnak az egyik gyökere nem lett betömve(?), szuvasodás kezdődött, ami cisztát okozott, ki kell húzni. Talán úgy 40-50 percet ülök a székben: a fog darabokban jön ki, annyira elszuvasodott az egész, az egyik gyökér függőlegesen kettétörik. Digitális röntgen után újra hagyományos röntgen, mert mintha lenne még benn valami. Újabb várkozás.

Fél 12: A kezeim és a lábaim már nagyon remegnek, részben az idegességtől, részben az éhségtől, a nemalvástól és az érzéstelenítőktől, alig bírok ülni a széken. Szólítanak újra. Bizony jól látták, újra be kell ülnöm a székbe. Még egy kb. 6 mm-es darabot bányásznak ki a számból, a végén ott az a bizonyos ciszta. Itt már -szégyen, nem szégyen- sírtam a fájdalomtól.

Negyed 1: Majd' elájulok a végösszeg hallatán, nincs is nálam annyi pénz. Kilépve a rendelőből telefon az aggódó családnak, még élek. Elbőgöm magam. Hazafelé sehol nem találok gyógszertárat, pedig kéne fájdalomcsillapító és antibiotikum.

Ennyi volt a tegnapi nap krónikája. Azóta fájdalomcsillapítón élek ugyan, de már tudtam aludni éjszaka valamicskét.

Szertnék végre unalmas, szürke hétköznapokat...

10 megjegyzés:

  1. Óóó, szegényeim! Remélem, már azóta jobban vagy.. Levi ájulása...?

    VálaszTörlés
  2. Kicsoda! Hát ez az! Én nem tehetek róla, hogy ilyen béna volt az előző dokim:) És hogy ő megszenvedett, mire kihúzta. Na meg én is!

    IO! Már ettem és aludtam egy keveset, ettől már jobban érzem magam:) Levi pedig már jól van, tegnap már gyeplabdázott és ma kimentek a duatlon EB-re. Persze csak a fiúk...

    VálaszTörlés
  3. Persze még mindig Julcsim vagy Kulcsim helyett:))))))

    VálaszTörlés
  4. Köszi, lányok! Nem is tudjátok, milyen jól esik az együttérzésetek.
    Az egészet csak azért írtam le, hogy kiadjam magamból, de ennél sokkal többet kaptam.
    Jó ez a blog:))))))))

    VálaszTörlés
  5. Drága Julcsi!
    Néhány hónapja nekem is azért kellett kihúzatni az egyik fogamat,mert a gyökér végén ciszta lett.Elmondták,hogy nem csak egyszerűen gyökere van a fogainknak,hanem vannak olyan láthatatlan,röntgennel sem igen látható gyökerecskék,amik begennyesedhetnek,.Velem is ez történt és most veled is.Azóta már 1 újabb fogamat újra gyökérkezelték,ami 3/4 óráig tartott.Úgy beinjekcióztak,hogy nem fájt hála Istennek,bár minden tagom remegett.
    A kettő közötti időszakban volt a műtét.
    Nagyon bízom benne,hogy az antibiotikum,meg a jegelés használni fog hamar- :zöldborsót tegyél zacsiba,majd kis anyagba és úgy a fájó részre.Azért zöldborsót,mert annak a bogyói alkalmazkodnak az arcunkhoz.
    Sok óvatos puszi!

    VálaszTörlés
  6. ÓÓÓÓ, honnan van neked energiád újratöltődni és folytatni??? Nagyon kijut neked mostanában...:((

    VálaszTörlés
  7. mammka! Van cseresznyemag párnánk, ugyanezt a célt szolgálja, mint a zöldborsó:)) És köszönöm az óvatos puszikat:))

    kiseri! Onnan, ahonnan szerintem sok mindenkinek: a gyerekeiből:)))

    VálaszTörlés
  8. Szia Julcsi! Csak most olvastam.
    Ezt neked küldöm :)))

    http://kacatos.blogspot.com/2009/05/befottek-varrva.html

    Sajnos, ennél többet nemigen tudok...:(

    VálaszTörlés
  9. Jaj, Drága, látom, csőstől jön :(((
    Jobbulást Nektek, és sok puszi !

    VálaszTörlés