2011. március 30., szerda

Nevelési elvek

Bevallom férfiasan, hogy miután a nagyok elmennek az iskolába, a kávémmal én leülök a gép elé és eltöltök egy kis időt a neten bóklászva. Majd jön a takarítás, rendrakás és egyéb háziasszonyi nyalánkságok. Vercsinek pedig a szájába dugom az elektromos cumit, azaz mesét néz a tévében.
Nem történt ez másképp ma sem, épp egy filmet néztem a számítógépen vasalás közben, amikor hívott.
-Vége van a Lókalókának (Lolka és Bolka), te gyeje ülj le ide és majd én bejakom a tazettát. Neeee, majd én, te ülj le oda!
Leülök a kanapéra.
-Nyuszifülű kockás jó lesz? Szejeted?
-Igen.
Miután berakta a kazettát a lejátszóba, megfogta a kezem és mondta.
-Így, én meg nézem a lókalókát a gépen!

Banyek! Bedugta az elektromos cumit a számba!

6 megjegyzés:

  1. :-DDDD Nesze neked! Legközelebb meg is főz....

    VálaszTörlés
  2. Na tessék! Túljárt az eszeden...:) Ezzel kűzdöttem mindig,meg most az unokákkal, hogy az 5 éves is úgy szeret mesét nézni,hogy az ölemben ül.Mellesleg: én is ezt nagyon szeretem,csak közben majd elalszom.:)

    VálaszTörlés
  3. én mindig azt szerettem volna, hogy nekem szókimondó gyerekeim legyenek, akik nem félnek megmondani az anyukájuknak a véleményüket, akik nem hallgatnak, hanem kifejezik, próbáltam/uk őket így nevelni.
    Na, akkor most nagyon jó nekünk. :o)))

    VálaszTörlés
  4. ez nagyon nem trivialis, amit Vercsi csinalt. nem egyszeruen teged utanoz, hanem a te fejeddel gondolkodik. egyreszt igen, bebuktad, masreszt ez is azt a fajta inteligenciajat mutatja, ami csondes, nem 1000 adatot sorol, de komplikalt helyzetekben ijesztoen pontosan reagal. hajra!

    VálaszTörlés