2011. január 19., szerda

Ezért szeretem

Volt egy halvány reménysugár, hogy tán több is lehet a dologból, mint a meskán árulni. Lelkes voltam, gondolataim már akörül jártak, hogyan rendezem az asztalomat, miket viszek, mikor varrok. Aztán utánanéztem a dolognak és rájöttem, nem tudnék rá ennyit áldozni, mint amennyibe ez az egész kerül:(
Elszomorodtam nagyon, mert jó volt egy kis ideig céllal létezni. Egészen másképp éltem a napjaimat, tevékeny voltam és lelkes. Most már újra tespedek bele a haszontalanság érzésébe.
Apa pedig nyugtatott, próbált a lelkemre beszélni. Hogy a gyerekek, meg a velük való munka, meg az én odaadásom többet ér minden pénznél. Meg ha majd Vercsi ovis lesz, akkor majd tanulhatok (de mit?) és mellette még varrhatok is (én csak azt szeretnék). Meg majd segít, meg együtt kitalálunk valamit. Meg hasonló finomságok, amiket én el is hittem.

És igen, ezért szeretem ezt a pasast. Volt idő, amikor ezt nem tudtam. Milyen balga voltam!

De azért az a haszontalanság érzés még mindig... Mondjon bárki, bármit.

6 megjegyzés:

  1. (Julcsi, én napi sok órában dolgozom egy munkahelyen, és sokszor haszontalanabbnak érzem magam, mint amikor "csak" otthon voltam...!)

    VálaszTörlés
  2. hát, én viszont most nagyon egy cipőben járok veled, és nagyon megértelek :-(

    VálaszTörlés
  3. mármint természetesen az említett pasast nem szeretem ezért, de a többi igaz :-))))

    VálaszTörlés
  4. Szivem, azt hiszem en tipikusan az egyfajta `nagyonfontos` emberek koze tartozom. De ne mondjam, hogy pont a napokban olvastam valahol, hogy ki hany gyereket szeretne, miert, miert nem lett annyi -ra valaszkent fokent az szerepelt, hogy nem engedhetjuk meg, ferjem nem akarja, blablabla.... Aztan gondoltam, hogy mi sem engedhetjuk meg, mert a fiukat sem tudjuk kulon szobaba tenni, hat ha meg jonne egy 3. Na en ezzel a dumaval (hazugsag) hutom le magam, mert ha azt kellene mondanom, hogy most is ugy faj a gerincem, hogy letezni alig birok es tolokocsiba kerulnek ha meg egy gyereket szulnek, csak sirni tudok. Imadom a fiukat es a munkamat is szeretem, de hogy melyiket jobban es mit erzek fontosabbnak... nem kerdes!!

    VálaszTörlés
  5. egyebkent az `aldozni ra` az valami anyagi vagy idobeli dolog?

    VálaszTörlés
  6. Eszter! Ez nem zárójeles....! És tudom.

    Kriza! Az rossz. Márminthogy megérted:(

    Kriszta! Értem én és igazad van. Az elején még élveztem is, de már 12 éve... hosszú idő a haszontalanságból.
    Egyébként anyagi az ok.

    VálaszTörlés