2010. július 15., csütörtök

Nekilátunk

~~~♥♥♥~~~

Sosem gondoltam volna, hogy ez is eljön.
Gyakorlatilag már hét éve erre vágyom, ha szűkebb időintervallumot nézünk, akkor csupán kettő.
Felújítjuk a fürdőszobát, a WC-t, az előszobát.
Nem lesz több utálatos penészfolt, arany cirádák a csempén, az előző lakó felületes és igénytelen munkája után való sikálás, súrolás, vakargatás.
Felújítjuk a konyhát is, ami számomra egy külön postot is megérne akár. Talán mindent elárul a kettőnk viszonyáról, ha elmesélem, hogyan is kezdődött.
Az első találkozásunk után, amikor legelőször megnéztük a lakást, amikor még szó sem volt megvételről, ezzel a konyhával álmodtam. Rémálom volt. Mert sehogy nem tudtam kibékülni a sötétbarna bútorral, a majdnem plafonig érő sötét színű lambériával és a kétszínű csempével. Aztán a lakást megvettük, de a konyhát sosem tudtam megszeretni. Finomítottuk apránként: első körben leszedtük a lambériát és feltettünk helyette egy alacsonyabbat, zöldet. Aztán leszedtem az alsó szekrényajtókat és a használhatatlan íves, akasztós polcokat a felső szekrények aljáról. Végül a legutóbbi festésnél leszedtük a második színű csempét is. Jobb lett, de nem az igazi. A lelkem mélyén már akkor újra vágytam. Az az álom intő jel volt:)
Az évek során rájöttem, hogy mindez a sok engem frusztráló, számomra igénytelen dolog azért volt, mert az előző lakásbitorlók (merthogy nem lakók voltak, az tuti!) nem szerettek takarítani és inkább mindent befedtek, amit csak lehetett. És hogy mindent olcsón megússzanak maguk csináltak minden munkát, hányaveti, talán hozzá nem értő módon.
De hétvégén minden dühös sikálásnak és szitkozódásnak végeszakad. Megkezdődik, amire oly' régóta vágyom. A gyerekeket egytől-egyig száműzzük és hamarosan egy új lakásba jöhetnek majd haza.
És reményeim szerint számomra is egy új időszámítás kezdődik. Legalábbis ami a főzést és takarítást illeti...


~~~♥♥♥~~~

11 megjegyzés:

  1. Sok erőt és kitartást amíg dolgoztok és sok örömöt, ha majd készen lesztek :).

    VálaszTörlés
  2. Tudom, hogy utálod azt a konyhát, de azért ha az a konyha mesélni tudna... csak az elmúlt 7 évből...
    Éjjeli gyertyafény homályban sosem tűnt ilyen rémisztőnek:)
    Hát hajrá!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Jobban is lehet olyan konyhában dolgozni, ami tetszik is. :)
    Az én vágyam is egy egységes konyhabútor,ami ráadásul praktikus is legyen. :)

    VálaszTörlés
  4. Köszi, Ahama!

    Norka! Igen, ha mesélni tudna...:)

    Mária! Egyszer nektek is bizots sikerül majd!:)

    VálaszTörlés
  5. Jó munkát kívánok, Julcsi :)

    VálaszTörlés
  6. Minden jó ha jó a vége! Szép lesz hamarosan meglásd!

    VálaszTörlés
  7. Jaaaj!!Egyik szemem sír, a másik nevet - helyetted! Sír, mert tudom mivel jár az ilyen felfordulás, nevet, mert végre elégedett lehetsz a lakásotok ezen pontjával is!! Majd mutass róla képeket, annyira szeretem látni, ahogy fejlődik, halad előre egy felújítás és a végén kész és maga a csoda!!

    VálaszTörlés
  8. Hát,nagy hajrát kívánok!!!!!Nagyon kivámcsi vagyok,hogy milyen lesz.Azt csak úgy sejtem,hogy sok lesz benne a világos......:)

    VálaszTörlés
  9. Kitartást és sok türelmet kívánok! :)

    VálaszTörlés
  10. Valami fázisfotót lehetne közben kérni? Már kilyukad az oldalam... :-)

    VálaszTörlés