2009. december 14., hétfő

Prága

~~~♥♥♥~~~

Az emberek udvariatlanok.
Az emberek cigiznek.
Nagyon sok a hajléktalan, főleg a fiatal.
Minden utcában van thai masszázs szalon.
Vagy 2, 3, 4, 5 ékszerbolt.
Vagy 2, 3, 4, 5 kristálybolt.
Vagy 6, 7, 8 bóvlibolt.
A gyalogos az utolsó a közlekedési rangsorban.
Az összes "néznivaló" városrész tele van csillogó-villogó butikokkal.
A knédli finom.
A sör finom.
A WC-k tiszták és illatosak.
Kevés rá két és fél nap.

~~~♥♥♥~~~

A város egyébként gyönyörű, csak ne lenne minden régi, ódon épület aljában valamilyen oda nem illő valami. A Károly-hídon átmentünk ugyan, de kb. 3 méter széles rész volt a kétirányú gyalogosforgalomnak, mert felújították éppen és mondanom sem kell, hogy rengetegen voltak.
Hatalmasakat sétáltunk, gyönyörködtünk amiben lehetett, a Szent Miklós toronyba fel is mentünk (potom 700 forintért fejenként), nagyokat aludtunk(tam), élveztük, hogy egy kicsit csak egymásra figyelhetünk.




















Tömegközlekedtünk, amiről el kell mondani, hogy kiváló! A három metróvonal több helyen is keresztezi egymást és van számtalan villamos, ami át- meg átszeli a várost kersztbe-kasul.





























Esténként étteremben vacsoráztunk, söröztünk (volna, ha szeretném a sört:D). Ettem viszont desszertként ócseh rétest (aki esetleg ismeri a receptjét, ne habozzon ossza meg velem!) vanília öntettel és vanília fagyival. Isteni!:D




























Prágában valóban minden háznak van legalább egy kicsinyke tornya, méltán kapta az "ezertornyú város" elnevezést.




























Megnéztük a híres harangjátékot először este hétkor, aztán másnap délben. Mindkétszer hatalmas tömeg verődött össze az egy perces látványosságért.



Tényleg kevés bolt mellett mentem el úgy, hogy na ez már valami. Az a kevés viszont mindent űberelt. Például ez a Botanicus nevezetű bolt, ahol mindent árultak, ami természetes alapanyagú. Volt egy polcos szekrény, ahol minden rózsából készül, direkt az én kedvemért:D És az illatok...mmmm...
(Volt még egy, aminek a kirakata előtt úgy álltam meg, hogy: húúú, aztaaa, de jóóó. Kiderült, hogy magyar kézművesek portékáit árulják:)))))   )



























Vasárnap hazafelé még útba ejtettük Telc városát, mert azt hallottuk, érdemes. És tényleg! Mint egy mesebeli kisváros, a maga nyugodt hangulatával, természetességével. Ha arra jártok nézzétek meg, mert gyönyörű. (Több kép a házakról ezen a blogon, köztük egy rózsás ház, szintén direkt az én kedvemért:D)






















Nagyon jól éreztük magunkat és jó volt kettesben lenni, mégha nagyon hiányoztak is a gyermekeink. Akik mit sem éreztek az egészből, élvezték a nagyszülői kényeztetést:) Egyszer még biztosan elmegyünk velük is.

~~~♥♥♥~~~

4 megjegyzés:

  1. De jó, hogy el tudtatok menni! Köszi a beszámolót!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon érdekes a beszámolód, köszi.
    A felvételek is tetszenek.

    VálaszTörlés
  3. Kösz a beszámolót és a helyzetjelentést a mostani viszonyokról.

    Telc-ről még nem halottam, de a képek alapján igencsak látni kéne.

    VálaszTörlés
  4. Olyan szép pár vagytok!!!!!!!!!!!!
    Élvezet volt minden kép ,köszönöm!!!!

    VálaszTörlés