2009. november 24., kedd

~~~♥♥♥~~~

Nagyon szeretem, ahogy mostanában Panni rajzol. Részletgazdag, színes és fantáziadús. Kíváncsi lennék, egy gyermekrajz elemző hogyan értékelné:)
Mindig ceruza van a kezében, tolltartóval és rajzfüzettel megyünk mindenhová. Olyan, mint Levi, aki még sétálni is könyvvel a hóna alatt megy:) 11 éves léttére van is olyan tudása, amit néhány felnőtt megirigyelhetne (pl. én:D) Ha Levi kis tudósbagollyá változott, mi lesz Panniból?:)Mielőtt bárki azt hihetné, ez it nem nyúl, hanem szamáriskola:D

És hát ezek a szemek...!

Ez édesapa szülinapja után készült, hűen tükrözve a valóságot. Mintha egy fényképet néznék.

És ha már Levi és az ő tudása is szóba került, hagy említsem meg a múlt heti fogadóórát.
Így fogadott az osztályfőnöke:
-Levi, ugye? Hát Levi egy érdekes gyerek. Hihetetlenül okos, nagyon intelligens és udvarias, de nagyon visszafogott és félénk. Miattam? Tőlem fél?
Szegény, azt hitte ő okozza Levi problémáját. Megnyugtattam, hogy mióta Levi felső osztályba lépett, kinyílt. Ugyan ez a kommunikációjában még nem látszik, viszont önként vállal szerepléseket, kiselőadásokat, felolvasásokat a misén, önként jelentkezik felelni. Igaz, csak történelemből, ami az egyik nagy kedvenc:)
Erre Zsuzsa néni azt mondta, ezért is találja érdekesnek Levit: 2 percig gyűjti a bátorságát, mire megszólít valakit, közben meg kiemelkedően jól oldotta meg a főleg logikai feladatokból álló felmérést, amit az ötödikes gyerekek körében készítettek.
Szóval csupa jót hallottam, viszont azóta motoszkál az agyamban egy gondolat: lehet, hogy Levente pszichológiai eset? Na jó, erre inkább nem kell válaszolni...:)

~~~♥♥♥~~~

2 megjegyzés:

 1. Odavagyok a gyerekrajzokért!!!!!!Hány éves a lánykád?
  Az összes kép külön tanulmány:attól is függ,hogy mik történtek vele a rajz körüli időben,mi foglalkoztatta?/az elmúlt években tanultam egy kis gyerekrajzelemzést,bár még bőven van mit.../
  Ők még a lelkükből rajzolnak és az nagyon-nagyon jó,hogy kirajzolja magából!!!!
  A "szemünk a lélek tükre" rajza is egy csoda!
  Lánykám rajzolta le régen mindig a családi eseményeket.Ő van az asztal alatt?

  Levi nem egy pszichológiai eset,hanem kirí-hála Istennek- ebből a TV-n felnőtt korosztályából.Nincsen vele semmi baj!
  Az külön kedves számomra,hogy könyvvel a hóna alatt megy sétálni.:)))Mint én.:)

  VálaszTörlés
 2. Nem, nem pszichológiai eset, hanem karakter,amely most formálódik, érik, s ez így van jól.
  Hidd el nekem, én már csak tudom, jártas vagyok a témában.

  VálaszTörlés