2009. április 28., kedd

Szomorú reggel és gyerekszáj

Emlékeztek még a szomszéd nénire, akiről még az "anyablogon" meséltem? (Ha nem, itt elolvashatjátok.)

Ma reggel a férjem munkába indult. Egyszercsak sietve jön vissza és rohan a kulcsosszekrényhez: "Erzsi néni nagyon jajgat!" Kiugrottam az ágyból, magamra rántottam egy nadrágot és úgy, ahogy voltam vizes hajjal rohantam én is. Míg a férjem telefonált a mentőknek, én kinyitottam az ajtót. Szegény drága öreg ott feküdt az ágyon, alig tudott magáról. Míg vártuk a mentőket, borogattam és ez a jó lélek egyfolytában azt hajtogatta, hogy ne haragudjunk, hogy ennyi gondot okoz és köszöni és mi van a gyerekekkel? Még ekkor sem magára gondolt. Rossz belegondolni, hogy mióta feküdhetett ott, mert nem hálóruha volt rajta és mi van, ha a férjem nem hallja meg...
Végül a mentők bevitték a közeli kórházba. Délután viszem utána az összepakolt táskát (valamit sejthetett). Tudjátok mit mondott a doktornő? Ha lehet, most ne adjam oda a holmiját, mert a délelőtt biztos vizsgálatokkal, ide-oda hurcolásokkal fog telni, és sajnos vannak kórházi szarkák, nehogy lába keljen. Annyira elszomorító és felháborító!

De hol jön itt a gyerekszáj?!
Míg a mentősök ápolták Erzsi nénit én felébresztettem a gyerekeket, mondtam, most kivételesen vegyék ki maguknak a ruhát, mosakodjanak, hamarosan jön a Nagyi. Mire a mentősök elmentek, már megérkezett a nagymama, az én drága fiaim már felöltöztek, megmosakodtak és még meg is ágyaztak! Miközben reggeliztek, elmeséltem nekik, mi történt Erzsi nénivel és hogyan tudtunk bemenni a lakásába: még a tavalyi kórházi tartózkodása alatt adott egy kulcsot és azt mondta, maradjon is nálunk, ki tudja mikor lesz rá szükség. Végül hozzátettem, milyen jó, hogy mi családban élünk és itt vagyunk egymásnak. Ő szegény egyedül él és milyen jó, hogy apa meghallotta és hogy a kulcs is nálunk volt.
Erre Bende: A Jóisten akarta így!:))) (Gyanítom, hogy ma hittan órán Erzsi néniért fog imádkozni.)

5 megjegyzés:

  1. Erzsi néninek jobbulást kívánok!
    Ismeretlenül, de szeretettel!
    Köszönöm Nektek, hogy ilyen jó lelkek vagytok! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Erzsi néni nevében is!

    VálaszTörlés
  3. Ráz a hideg...
    Majd írjál Erzsi néniről, jó? Jobbulást neki!

    VálaszTörlés
  4. ... és még az is borzasztó, ha belegondolsz, hogy bekerül a kórházba, és nem biztos, hogy ő lesz az "első"...
    Bizony jó, hogy Ti ilyenek vagytok, a dolgok biztosan nem véletlenül történnek úgy, ahogy.

    VálaszTörlés
  5. Erzsi néninek jobbulást kívánok!
    Kívánom, hogy a Jó Isten vezessen benneteket, s legyen veletek mindig!

    VálaszTörlés