2009. április 15., szerda

Leleplezem...

...magam:) Azért, hogy érthető legyen a kesergésem.



Ez a kollázs a mostani és a régi "énemet" mutatja. Azért az a régi nem is olyan régi ám: a 30. szülinapomon készültek a képek, azaz lassan 4 éve. A másik pedig egészen friss, 1 hete készült. Persze nem is nagyon tudtam volna mást mutatni, mert valahogy nem szívesen állok modellt... Vajon miért?...
A régin 50 kg vagyok, a mostanin 80 kg:(((((((((((
Jó tudom (mert már hallom Norka hangját:D), az a régi sem teljesen normális. Tudom, hogy a hirtelen leadott 20 kg miatt vagyok ilyen. De nem azért adtam le, mert így akartam, hanem mert beteg lettem. Mégis sokkal jobban éreztem magam a bőrömben, mint most. A közben eltelt 30 kg ugyanúgy köszönhető egy műtétnek és egy újabb, a műtét miatt kialakult betegségnek. Ma már biztos nem engedném a műtétet, de visszacsinálni már nem lehet.
A lényeg, hogy mostanra elfogadtam magam olyannak, amilyen vagyok és nem érdekel mások véleménye. Mert hiába tudom, hogy nem azért vagyok ilyen mert halálra zabálom magam, mások ezt nem tudhatják...
Szóval nem szaporítom a szót, úgy ahogy megbarátkoztam az új külsőmmel, de ezek az évszakváltások mindig zavarba hoznak. Mert még mindig nem sikerült belefogynom a régi, szekrény mélyén dobozokba elrejtett ruháimba:( (A remény hal meg utoljára:D) Tehát újra a tavalyiakat kellene hordanom, amiket 1-2 darabtól eltekintve, utálok. És ha akarnék sem tudnék újat venni, két okból is. Az egyik, hogy az XXL-es boltok választéka öreges. Bocsánat azoktól, akik ott vásárolnak, de azt gondolom, hogy 34 évesen még nem kéne földig érő slafrokban járnom, mert az ápol és eltakar és hozzá nagyvirágos, műszálas térdig érő blúzt viselnem. Vagy éppen bő bugyogót térdig érő pólóval. A lelkem mélyén nő vagyok, mégha kövér is.
A másik, hogy a fotókon nagyon jól mutatnak a molett hölgyeken lévő ruhák, de hol vagyok én hozzájuk? Ha bemegyek egy boltba, nem is találok ruhát az én méretemre, ám ha mégis, méregdrágán. Így marad a turi design. Ha találok rám valót:)

Szóval kesergek itt magamban és közben lábemeléseket csinálok:) Hátha...

...

Kiegészítés másnap, inkább csak magamnak: hirtelen felindulásból ráálltam a mérlegre és hiába a sok húsvéti sonka és sütemény, 4, azaz négy kg-ot fogytam:))) Kezdetnek nem rossz...
És mégiscsak szép a világ:)))) Megyek ruhát venni:))))

14 megjegyzés:

  1. Ugggyan már! Szülés után a nők többsége így jár. Meg hát a betegségekkel járó fekvés is rátesz. Rajtam is 10 kg-val több van, és még magas sem vagyok, tehát meglátszik. A ruháim 90%-a turis (nagyon szeretek túrni), és a vézna barátnőm, aki a legdrágább butikból vásárol, mindig lenézi rólam, hogy milyen jó, ő miért nem talál ilyet (hát, mert nem is megy turiba...). Szóval kitartás, sokunk jár hasonló cipőben. Engem sem érdekel mások véleménye, de időnként engem is zavar. Olyankor én is nekiesek a tornaszőnyegnek és ugrálok párat, de ezek hirtelen felindulások... :D Futottam, stepaerobicoztam régen. A futás hiányzik, ha jobban meg tudom oldani Ábel felvigyázását, nekiindulok! (gondolom én ezt most...)

    VálaszTörlés
  2. :) Fuss, Barbi, fuss!:)
    Köszönöm a biztatást!
    Ezek a plusz kilók nem a fekvés miatt mardtak rajtam és nem is lehet leadni őket (állítólag:D Mondom, a remény:D). Hogy értsd: pajzsmirigy alulműködésem van. És mondom, már nem zavar:S A terhesség alatt csak 9 kg-ot híztam.
    A turi ellen pedig semmi kifogásom, onnan öltöztetem az egész családot:))) És nekik sincs kifogásuk ellene:)

    VálaszTörlés
  3. Értem, de azért tornázgass, mert ha nem is fogysz (én sem fogytam a mozgástól), energiát ad és feltölt, jókedvre derít, kikapcsol! Szóval, sok haszna van. És akár még megindulhatnak a kilók is (bennem is él a remény) :D Ma Ábelnek is tuti kertésznadrágokat túrtam!!!!

    VálaszTörlés
  4. Julcsi! Pont a pajzsmirigyre gondoltam... nálam dettó ugyanez a helyzet és ugyanezeket érzem. Mondjuk, műtét még nem volt, nem is nagyon foglalkozik velem az orvos. Maximálisan megértelek és együttérzek!!!

    VálaszTörlés
  5. Ja elfelejtettem: Torna gyanánt a pilates nagyon bejött! Kíméli az ízületeket, de mégis alakít! Egyébként dekára pontosan 5 éve 90 kg vagyok... de valahogy formálódok a tornától, pedig nem rendszeresen csinálom.

    VálaszTörlés
  6. kicsoda! Még a rózsaszín képről: előtte kozmetikusnál voltam és valamitől olyan ragyás lettem, hogy csk na. Szerencsére ez a fotón nem látszik:) A tortáson pedig bőgök mint egy csacsi. De szerencsére ez sem látszik:)

    VálaszTörlés
  7. Ha álmodok, mindig 50 kg vagyok, mint a szülések előtt... nehéz megszokni, sőt, nem is lehet. Nekem is a padláson várnak dobozokban a régi ruháim, hogy hátha egyszer...
    Gyógyszert szedtem, de nem használt semmit, inkább jódot eszek, iszok, meg néha vérvételre megyek. Egy belgyógyász egyszer azt mondta a tvben, ha jól van beállítva a gyszer, akkor magától megindul a fogyás, addig ne gyötörje magát senki fogyókúrával meg tornával, nem megy le. Ezt tapasztalom... ezért nem görcsölök már, hanem marad az eddigi egészséges étrend, a családom amúgyis ki van akadva, milyen keveset eszek... és mégis.
    No ne keseregjünk, tényleg menj turizni, anyukám is onnan szerzi be a jobbnál jobb cuccokat magának és nekem(szintén zenész...)
    Vagy varrj, küldök szívesen molett szabásmintát, amik nagyon csinosak!

    VálaszTörlés
  8. És akkor jöjjön Norka hangja, illetve csak írása... Nézd meg, mennyi kedves szó...úgy szeretünk, ahogy vagy, kit érdekelnek a kilók.
    Én emlékszem a rózsaszín Julcsira és arra az időszakra, féltünk, féltettünk és baromira aggódtunk...És a műtét után, annak örültünk, hogy megggyógyultál és senki sem nézte, hogy hány plusz jött vissza, mellesleg ne felejtsük el azt kis apró fantasztikus csodát, hogy megérkezett a negyedik csemete.
    Ja és turira fel!!!!
    Norka

    VálaszTörlés
  9. Kedves Julcsi, ne keseredj el!!!
    Vannak dolgok, amik nem rajtunk múlnak...; mert ha nem így lenne, 'mindenki' fiatal, gazdag, sikeres, fotómodell-alkatú csajszi lenne :-)) És a tény, hogy boldog és kiegyensúlyozott családot tudsz magadénak, az nem mérhető azzal össze, hogy mások mit feltételeznek rólad pusztán a külső megjelenésed alapján. (Tudod te is, hogy nem vagy már tini korban, mikor a külsőségek a legfontosabbak.)
    Ráadásul egy kövér nő is lehet szép (számos duci modell van, akik valóban nem néznek ki rosszul)- és akinek szép a lelke, annak ez kiül az arcára is!!! És szerintem téged így szeretnek azok, akik igazán ismernek. A többi számít? Ugye-ugye.

    Szerintem is tanulj meg ruhát varrni - egy ilyen PW-os múlt után, amilyet te magad mögött tudsz - ez igazán gyerekjáték lenne!!!
    (Én is azért kezdtem el magamnak ruhát varrni annakidején, mert konfekcióméretben sosem találtam magamra valót. Akkor sem, mikor még - versenysúlyban - könnyebb voltam 15-20 kg-mal :-))

    Fel a fejjel! Te egy értékes ember vagy - még ha 120 kg-os lennél, akkor is jönnék hozzád olvasgatni :-))) (És nagyon-nagyon sajnálom, hogy Lőrincen nem ismerkedtünk össze :-(((
    Szeretettel: Tigrislilijom

    VálaszTörlés
  10. Norka! TUdo, tudom, de akkor is!:)

    Bruer! :))) Akkor tudod, miről beszélek:) Mellesleg én is Ulla Popkenre gondoltam:) Az infót köszönöm! Tudod, mi jó még? A Takko XXL méretei:)

    Tigrislillijom! Annyira kedves vagy! Tudom én mindezt, de néha azért rámjön az "önsajnálat":)) Én is nagyon sajnálom, hogy csak úgy elfutottunk egymás mellett:(

    VálaszTörlés
  11. Tudom miről beszélsz,Julcsi!
    Van egy védőnő barátnőm,mindenhol érdeklődött,nem látott-hallott még olyat,aki vissza tudott volna fogyni,bár szedték a gyógyszert...azóta békén hagy engem is...ezt csak azért írom,ne marcangold magad!(te is írd ezt nekem,jó:)
    A Vogele-ben vannak divatosabb cuccok,szerintem jobb mint az Ulla P.De olyan ügyi vagy,biztos tudsz varrni is.

    VálaszTörlés
  12. Bruer! Én egy farmert nyúzok már nagyon rég óta:)

    martimez! Tudom, sorstárs!:) Nekem az orvos (a második) azt mondta, le lehet fogyni megfelelő diétával és mozgással...

    kiseri! Nagyon köszönöm ezeket a sorokat! (hüpp..hüpp..:D)

    VálaszTörlés
  13. Julcsi,így vagy jó,ahogy vagy,örülj a minusz négynek és turizz szép cuccokat(nálunk az angolban csak XXL-ben vannak jó holmik ,vagy csak széthordják a többit,mire én odaérek)

    VálaszTörlés
  14. Julcsi nekem a mostani Julcsi jobban tettszik, ugye nem haragszol?

    VálaszTörlés